Спортивні горизонти

Переглядів: 1824 5 12.09.2008 в 12:54:43 Новини місцевої влади

         Вирішити цю проблему як дітям, так і дорослим нашого міста допомагає Добропільський центр фізичного здоров’я населення „Спорт для всіх” міської ради. Його очолює прекрасний молодий фахівець Тетяна Миколаївна Стащенко, яка легко спілкується з людьми, живе своєю справою і з задоволенням відповіла на кілька моїх запитань. -
Тетяно Миколаївно, які особливості і спрямування має Ваш Центр?
- Сама назва Центру говорить за себе. Ми хочемо, щоб спорт став доступним для всіх верств населення, незалежно від віку, статі, фізичного здоров’я людини. Зокрема, враховуються особливості дітей - інвалідів допоміжного класу ЗОШ№4. У нас є тренер, який тричі на тиждень займається з дітьми і молодими інвалідами. Він проводить з ними фізкультурно-оздоровчу роботу.
Окрім того, ми активно впроваджуємо спорт в життя населення: проводимо спортивні змагання, естафети за місцем проживання та в місцях масового відпочинку населення тощо.
- Чи охоче люди беруть участь в запропонованих змаганнях ? Який вид спорту найулюбленіший серед добропільців?
- Без вагань всі грають у футбол. Турніри з футболу серед дворових команд завжди сприймаються і проходять з радістю, зокрема змагання з міні-футболу серед мешканців вулиць Саратовська, Совєтська, мікрорайону Молодіжний.
А ось в естафетах з бігу дорослі іноді соромляться брати участь, діти ж роблять це залюбки. Значну увагу ми приділяємо змаганням для дітей з притулку для неповнолітніх і школи-інтернату. Ми регулярно та дружно співпрацюємо.
- Чи надходили пропозиції від місцевого населення щодо розвитку фізкультури та спорту в м. Добропіллі?
- Так, були. Молодь хоче стати учасниками екстремальних видів спорту, наприклад, велогонки, мотоспорту, скейтборду. Та для цих видів спорту треба проходити медкомісію, яка забирає багато часу, а ще це величезна відповідальність...
Ми намагаємось поширювати серед населення класичний спорт, впроваджувати його в життя. І знаєте, ось нещодавно добропільська команда спортсменів-інвалідів брала участь в обласних змаганнях з шахів та шашок у Слов’янську. І хоча не посіла призові місця, адже беруть участь вперше, та все ж таки показала хороший результат. Учасники отри-мали море приємних вражень і були задоволені своєю поїздкою.
Нещодавно Центр придбав столи для настільного тенісу, планує ввести штатну одиницю тренера з цього виду спорту.
На мою думку, світ класичного спорту різноманітний і в кожної людини є можливість обрати той вид спорту, який їй до душі, зовсім не обов’язково для цього ризикувати своїм здоров’ям та життям.
- Центр „Спорт для всіх” створено зовсім недавно, десь рік тому. Зрозуміло, що на шляху його розвитку є немало труднощів. Хто допомагає їх долати?
- Дійсно, таких закладів, як наш Центр, в Донецькій області небагато, тому методи та стратегії роботи напрацьовуються під час нашої діяльності. Долати ж труднощі допомагає багато людей, з якими ми співпрацюємо : Добропільський міський голова В.Т.Дерипаска, начальник фінуправління Л.А.Зима, начальник відділу фізичної культури та спорту міської ради Л.І.Грибаускас, наші спонсори та інші. Вони розуміють необхідність розвитку фізкультури та спорту і як професіонали, і як звичайні люди. Адже спорт дарує дітям неповторні спогади та враження, а для дорослих – це можливість провести час цікаво та корисно.
- Спасибі, Тетяно Миколаївно, бажаю Вам успіхів як в житті, так і в обраній справі. Хай спорт дійсно стане – для всіх! І встановить свої спортивні горизонти.

Юлія БУРХОВЕЦЬКА., Новий Шлях

На фото під час проведення змагань з міні-футболу „Мобільне поле”. Учасники змагань команда ЗОШ – інтернату, заступник Добропільського міського голови Віра Вікторівна Ковальова і начальник відділу фізкультури та спорту Лариса Іонасівна Грибаускас

Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
5 Vlados • 10:30:44, 16.09.2008
Оказывается, это всего лишь отдел в исполкоме! Котрый находится на 5-ом этаже
Я уж подумал открыли клуб)
avatar
4 snake • 13:44:56, 14.09.2008
кто знает когда начнутся соревнования между школами по футболу ?
avatar
3 Дерипас • 20:45:43, 12.09.2008
Мы ничего не выбрасывали!
avatar
2 Light • 16:56:44, 12.09.2008
Чесно говоря впервые слышу о таком! happy
avatar
1 Vlados • 13:00:24, 12.09.2008
Я поражаюсь, створеный больше года назад! А кто нибудь слышал про такой центр? Где он хоть находится?
ComForm">
avatar
Наверх